Halál az undorító, erkölcstelen szennybookra!

Halál az undorító, erkölcstelen szennybookra!

Vigyázat! A szennybook a nem regisztráltak adataival is visszaél, adatokat gyűjt róluk! Avagy ne engedd, hogy bármilyen adatot megadjanak ott, feltegyenek oda rólad!

2017. november 10. - FGYSZ

A szennybook egyik legpofátlanabb, legaljasabb húzása a nem regisztráltak adataival való visszaélés lehetősége és az azokról való adatgyűjtés, adatlopás, kémkedés, méghozzá illegálisan, mert aki nem tag, az nem fogadta el a tisztességtelen adatkezelési szabályzatukat. Ezáltal nem járult hozzá, hogy a szennybook bármilyen adatát kezelje, felhasználja, birtokolja, újraközölje, sokszorosítsa.

Amit a legpofátlanabb, aljasabb módon tesz: Ha egy ismerősöd megadta e-mail vagy más fiókja belépési adatait, akkor azon keresztül a te adataidhoz (e-mail, skype név, stb) hozzáférést adott a szennybooknak a te beleegyezésed nélkül, visszaélve azzal. Másodszor akik nem regisztráltak, azok is megjelölhetőek egy képen, ezáltal megadható azok teljes neve, sőt szintén megadható azok teljes neve a családtagoknál is. Harmadszor a meghívóküldés, amikor e-mail címedet használva meghívót küldenek neked vagy az e-mailed és a mobilszámodat használva próbálnak rád keresni a szennybookon az ismerőseid, kiadva azokat a szennybooknak a te beleegyezésed nélkül visszaélve azokkal.

Ne engedd, hogy a kedves ismerőseid a szennybookon keresztül lépjenekbe e-mail vagy más fiókjukba! Mert ezzel azon keresztül hozzáférést adnak a szennybooknak a te adataidhoz is. Ne engedd, hogy a kedves ismerőseid bármilyen képet, tartalmat vagy adatot, tegyenek fel, e-mailt, mobilszámot adjanak meg, osszanak meg a szennybookon rólad, vagy csak rád keressenek vele, megemlítsék egy üzenetbe, posztba vagy megjelöljenek egy képen! Mert ezekből az adatokból már tudják a neved, e-mailed, mobilszámod, és azt hogy nézel ki.

Ez már bőven elég, hogy kémkedhessenek, adatokat gyűjthessenek, lopjanak rólad és egy az ismerőseid által összerakott fantomprofilod legyen a szennybookon, a te beleegyezésed nélkül és anélkül, hogy elfogadtad volna a tisztességtelen adatkezelési szabályzatukat. Ha egy kedves ismerősöd vagy bárki megteszi a fentebb említettek egyikét bármely adatoddal, képeddel, JOGOD van feljelenteni érte őt, őket adatokkal való visszaélés címén! Sőt, a szennybookot is JOGOD van feljelenteni ilyen esetbe ugyanezen címen! Ezek a tevékenységek és „lehetőségek”mind-mind súlyosan megsértik a nem regisztráltak személyiségi jogait, mind a szennybook, mind a felhasználók részéről, mivel ez az adatokkal való visszaélésnek, azok jogosulatlan használatának minősül.

Amit szintén aljas módon tesz: Ha olyan oldalra mész, amibe bármely pluginje (tetszik gomb, megosztás gomb, közösségi modul, komment modul, bejelentkezés vagy regisztráció facebookal gomb) be van integrálva, vagy az valamely szennybook szerverhez kapcsolódik, akkor a sütijein keresztül adatokat gyűjt, lop rólad, kémkedik utánad. Ezzel a tevékenységgel is súlyosan visszaélve az adataiddal, személyiségi jogaiddal, azok jogosulatlan használatával. És bizony hiába nem vagy regisztrálva, akkor is tudja a szokásaid, milyen oldalakat látogatsz, sőt, az azokon használt jelszavad, belépési adataid is. Mely adatokat felhasználnak kereskedelmi, üzletszerzési, marketing célokra.

Ezt úgy védheted ki, hogy teljesen elérhetetlenné teszed, kiiktatod a szennybookot a netedből, hálózatodból. A szennybook kiiktatásáról a netedből itt olvashatsz részletesen. Ezzel a szennybookos kémprogramok, kémoldalak egy részét, vagy a szervereivel kapcsolatba álló oldalak adathalász működését is kiiktattad, lekorlátoztad, ezáltal a neted is gyorsabb lett. Sőt, megvédted a géped a szennybookos szerverekről érkező káros tartalmaktól, kártevő kódoktól.

A szennybook törlése.

A szennybook teljes kiiktatása a nethozzáférésből.

A szennybook a regisztrált és a nem regisztrált felhasználókról is adatokat gyűjt, kémkedik utánuk.

Részlet a szennybook tisztességtelen felhasználási-adatkezelési szabályzatából.

A szennybook, avagy a fakebook. Kiemelt!

A szennybook nem ingyenes és soha nem is volt az! Kiemelt!

A szennybook elkéri felhasználóinak e-mail vagy más fiókjuk jelszavait, hozzáférve ezzel nem regisztráltak adataihoz is, felhasználva azokat üzletszerzési, marketing célokra.

Törölted a szennybookos képeidet? Dehogy!

Törölted magad a szennybookról? Dehogy!

Nem vagy még a Facebookon? Dehogynem! - LOGOUT.hu Számtech / IT-ipar / Kultúra cikk Kiemelt!

[Re:] Nem vagy fenn a Facebookon? Akkor sem menekülhetsz! - IT café Hozzászólások Kiemelt!

[Re:] A Facebook nem mond le a telefonszámok kiadásának lehetőségéről - IT café Hozzászólások

A bejegyzés trackback címe:

https://halal-a-szennybookra-fgysz.blog.hu/api/trackback/id/tr2713231167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása