Halál az undorító, erkölcstelen szennybookra!

Halál az undorító, erkölcstelen szennybookra!

A szennybook az emberiség szégyene!

2017. április 08. - FGYSZ

A szennybook az emberiség szégyene 57 pontban összefoglalva! Hogy miért?

 

  1. Elidegenítette egymástól az embereket, képtelenek élni nélküle, a személyes élő kapcsolattartásra, képtelenné válnak, váltak a valódi életre, kommunikációra.
  2. Tönkreteszi, megmérgezi az emberi kapcsolatokat, barátságokat, párkapcsolatokat, közösségeket, baráti köröket tesz, tett tönkre több féle módon.
  3. Az egész oldal arról szól, hogy elvegye az emberek idejét, szabadidejét, kedvét az egymással való törődéstől, a személyes találkozásoktól, beszélgetésektől, kapcsolattartástól, közös programoktól, közösen végzett tevékenységektől. A sermélyes baráti kapcsolatok, párkapcsolatok ápolásától.
  4. Népbetegséggé vált, függőséget, elvonási tüneteket okoz, megbetegítve ezzel az embereket. Rosszabb, mint a drogok, kábítószer, ital, cigaretta, egyéb káros szenvedélyek, mert a facebook-nak nevezett kék-fehér drogot reklámozzák, ösztönöznek, rákényszerítenek, hogy használd.
  5. Képtelenség akár csak 5 percig is személyesen, élőbe normálisan, szemtől szembe beszélgetni azzal, akinek van, mert annyira a rabjává váltak 5 percre is képtelenek meglenni, élni, életképtelenek nélküle.
  6. 24 órába rajta lógnak zombiként a telefonjukhoz nőve, azt nyomogatva séta, vezetés, biciklizés, buszon, metrón, villamoson vagy bármi más egyéb tevékenység közbe az emberek. Egyesek már nemi életet is azon a szennyen élnek telefonjukon keresztül.
  7. Függő zombivá, droiddá, gondolkodni, kulturált viselkedésre képtelenné, valódi, személyes kapcsolatokat kezelni, ápolni, valódi életbe kapcsolatot tartani, kommunikálni, manipulálhatóvá, valós életet élni képtelenné változtatja az embereket.
  8. Sokak, sajnos a többség számára az oldal magát az internetet jelenti. Kizárólag rajta keresztül érnek el minden internetes információkat, tartalmakat, embereket, személyeket. Az oldalon keresztül látják a világot, az internetet.
  9. Baleseteket idéz, idézhet elő közvetve, mert a tagok függőségüknek köszönhetően séta, vezetés, biciklizés, buszon, metrón, villamoson, munka közbe vagy bármi más egyéb tevékenység közbe is azt a szennyet nyomkodják. Ha nem figyelsz oda, az utcán simán neked megy séta közbe, a (tisztelet a kivételnek) biciklis vagy autós, buszsofőr meg elüt.
  10. Sok szülőnek nem nevezhető egyén a gyerekével való törődés, nevelése helyett, sok esetbe a házimunka elvégzése helyett is azt a szennyet nyomkodja. Ide sorolhatjuk az olyan, sajnos gyakori párkapcsolatokat, barátságokat is, ahol az egyik fél a párjával, barátjával való törődés helyett azt a szennyet nyomkodja, elhanyagolva, ápolatlanul hagyva ezzel a barátságot, párkapcsolatát, vagy épp félrekacsingat ott.
  11. Aszerint sorolják fontossági sorrendbe az embereket, hogy kinek van, s az kerül előre, akinek van, akinek nincs, az ezáltal hátrébb kerül, hátrányt szenved, lemarad adott információról. Sok esetben ennek következményeként, akinek nincs, az ebből adódóan nem tudja tartani, akinek van, meg nem akarja tartani a kapcsolatot az adott illetővel más alternatív oldalon. Ezzel is különbséget téve azok között, akiknek van, akiknek nincs.
  12. Divatból kezdtek rászokni az emberek, azzal a címszóval „a legnépszerűbb közösségi oldal, mindenkinek van, tök jó, elérsz rajta mindenkit, mindent ingyen”. Ha nem reklámozták volna ahol, ahogy csak lehetséges, nem hogy nem a legnépszerűbb, de mára már elfeledett oldal lenne.
  13. Mindenhol a lehető legerőszakosabban, legerőteljesebben reklámozzák, zaklatják vele az embereket, éreztetve velük, ha nincs regisztrációjuk kevesebbet érnek, hisz nem érhetnek el adott tartalmakat, információt, személyeket, szolgáltatásokat. Sőt, bizonyos tartalmakat meg sem tekinthetnek, ameddig nem lájkolták vagy osztották meg azt ott.
  14. Diszkriminálják, kiközösítik, megkülönböztetik, megkárosítják, kigúnyolják, lenézik, emberszámba se veszik, hátrányba hozzák, hülyének nézik, akiknek nincs. Megfosztják őket az információhoz való szabad hozzáférés jogától, ezáltal a tájékozottság, kapcsolattartás jogától. A szabad akarat jogától, hogy eldönthessék, milyen alternatív közösségi oldalakat, szolgáltatásokat kívánnak, használni, vagy tudnak elfogadni.
  15. Kötelezővé tették, teszik a használatát lassan az élet minden területén, ezzel mások életébe beleszólnak közvetve, nem kis mértékbe kihatással arra. A legtöbb szolgáltató, bank, bolt, cég, iskola, áruházak, médiaszolgáltatók, stb minden információt szinte kizárólagosan csak ott közöl, még akkor is, ha van saját weboldaluk, ügyfélszolgálatuk. Nem említve azokat a fent felsoroltakat, akiket kizárólag csak ott lehet elérni neten. Az ottani, a fent felsoroltak által hirdetett nyereményjátékokkal is köteleznek rá, hisz esélyed se lehet nyerni, mert részt se vehetsz benne, ha nincs regisztrációd azon a szennyoldalon.
  16. Elfoglalta az iskolákat, már szinte külön szennybook órákat tartanak, se házit se tanagyagot, se egyéb infót (szülő a gyereke jegyeit, diák a tételeit) nem kaphat meg az, akinek nincs. Eltereli a diákok figyelmét a tanulásról, ezáltal romlik az oktatás, tanulás minősége, a diákok teljesítőképessége. A tanárok kötelező jelleggel számon kérik, azt, akiknek nincs, sőt kötelezően elvárják, legyen regisztrációja az adott diáknak az oldalon. Valamint ott tartanak értekezletet a tanári karok, az iskola ott tartja a kapcsolatot a szülőkkel, ezzel kötelezve a tanárokat, szülőket is a használatára.
  17. Elfoglalta a munkahelyeket is, mindenki a munkaidőben azon a szennyen lóg, ezáltal a munkavégző nem tud rendesen odafigyelni, odakoncentrálni a munkájára, romlik a munkavégzés minősége, teljesítménye. Ezzel a felelős munkabeosztásba dolgozók növelik a veszélyhelyzetek, balesetek kockázatát, azok kialakulásának esélyeit. ezáltal más emberek és vagy a munkájukat rendesen végzők életét is veszélyeztetve az adott munkakörökben. Adott munkahelyen a munkáltató kötelezően elvárja a regisztrációt, vagy kisebb eséllyel kaphatja meg az állást az, akinek nincs.
  18. Semmi másról nem szólt, szól az oldal, mint a képmutatásról, önimádatról, hazudozásról, mások átveréséről, félrevezetéséről, hülyítéséről. Az én többnek akarok látszani, mint más, mint aki vagyok, a mindent megosztok magamról 5 percenként, az egész életemet ott kell élnem, mert lemaradok minden fontosról. Az 1000-nél több ismeretlen ismerősről, álbarátról, a 10000 képet kell kitennem naponta új profilképpel köztük erotikust is, a lájkvadászatról, megosztások lájkok számának a lehető legmagasabbra növeléséről, mindenki mindenkit ismerősnek jelölésről, értelmetlen hülyeségekről. Ha ezeket nem teszed nem vagy menő, emberszámba se vesznek ott.
  19. Teljesen alkalmatlan a kulturált, békés, zaklatásoktól és hülyeségektől, káros tartalmaktól mentes kapcsolattartásra. Kapcsolatok, közösségek, barátságok építésére, ápolására, régi ismerősök barátok, osztálytársak megtalálására, mértékletes használatra. Nem csoda, hisz nem erre készült, soha nem is erről szólt, szól.
  20. Rendszeresen zaklat az adatlapon meg nem adott adatok kitöltésével, melyekkel már ismerőseid is zaklathatnak, add meg azokat. Helyetted akarja kitölteni azt, hisz a legtöbb mezőbe csak azt írhatsz, amit az oldal felajánlott.
  21. Nem látni ki mikor regisztrált, lépett be utoljára. Így nem lehet szűrni ki másolt kit, és ki az eredeti, valós, létező, ki a másolt, valótlan profil két azonos adatlap esetén, hogy használja-e rendszeresen az oldalt, mióta tagja annak. Nyilván a korábban regisztrált profil lesz a valódi, eredeti, a későbbi pedig a másolt.
  22. Nincs lehetőség névnap megadására. Nincs születésnaposok, névnaposok az ismerősöknél vagy a főoldalon, ahol mutatná a születésnaposokat, névnaposokat az adott kiválasztott hónapra szűkítve. Bezzeg a nemi érdeklődést meglehet adni.
  23. Nincs részletes, nem, város, kor, vezetéknév, keresztnév, becenév, magamról, egyéb szűrés szerinti kereső. A saját ismerőseid között se tudsz így keresni, nem hogy idegen, még nem ismerősnek jelölt emberekre. Sőt, még abc sorba se tudod rendezni őket, csak az oldal által folyton változtatott összevissza sorba. Nem tesz különbséget az emberekre, csoportokra, oldalakra, eseményekre való keresésnél, egybeömleszti azokat.
  24. Nincs értelmes levelezője se, ahol egy fontosabb közölnivalót közölhetnél egyszerre, ha 550 ismerősöd van, akkor ennyi emberrel, hisz alkalmatlan arra, hogy egyszerre pár főnél többeknek írj egy levelet. Nincs címlista, így írhatod egyesével az akár 550 ismerős nevét a címzettek mezőbe, amitől időigényessé, kényelmetlenné, primitívvé válik. Tárgyat se adhatsz a levelednek, ami pedig átláthatatlanná teszi az egész ottani levelezést. Ha 20 vagy több főnek írsz egymás után egy levélbe, akkor spammernek hisz az oldal és korlátoz, letilt. Hírből se ismeri a 20-23 pontban említett alap közösségi oldal funkciókat.
  25. Alkalmatlan a mértékletes, nem napi, vagy heti szintű használatra. Hisz az egész oldal úgy van kialakítva, hogy minél több időt kelljen ott töltened, aki nem ott él, nem használja napi szinten több órát, az lemarad szinte minden fontos, lényeges információról is. Az üzenőfalra kitett információk rövid idő alatt eltűnnek, nem időrendi, hanem véletlenszerűen, hozzászólás, like alapján rendezi teljesen átláthatatlanná téve azt. Így egy fontos információt akár órákba telhet újra megtalálni, kikeresni benne.
  26. Tökéletesen alkalmas személyes szenny, magánélet kiteregetésére, személyes bosszúra, adatokkal való visszaélésekre, zaklatásra, zsarolásra, becsületsértésre, személyek, közösségek jó hírének bemocskolására, egyéb bűncselekmények elkövetésére. Virtuális (kitalált, nem valódi, létező) „élet, kapcsolatok, barátságok, párkapcsolatok” építésére.
  27. Embereket, gyerekeket gyilkolnak, gyaláznak, aláznak meg, tesznek tönkre, csalnak el, zaklatnak, zsarolnak meg, emberi méltóságaikat, jogaikat tiporják el, becsületüket sértik, jó hírüket mocskolják, gyűlöletet keltenek. Vagy a nevükbe, adataikkal visszaélve, fiókjukat feltörve, klónozva követik el mások ellen a felsoroltakat rajta napi rendszerességgel.
  28. Különböző csoportokba gyűlöletkeltést szítanak, öngyilkosságra, gyilkosságra, bűncselekményekre buzdítanak, fiatalokat csalnak el, zsarolnak meg, csalnak ki tőlük erotikus képeket, félretájékoztatnak, szervezkednek emberek ellen. Másokat gyaláznak, aláznak meg, mocskolnak, hajszolnak öngyilkosságig, tesznek tönkre, emberi méltóságaikat tiporják el.
  29. Fiatal nőket, kislányokat, gyerekeket csalnak el, zaklatnak rajta szexuális ragadozók, pedofilok, emberkereskedők, bűnözők magukat 10-20 év közöttinek hazudva, kamu profilokból.
  30. Fiatal nőktől, kislányoktól, gyerekektől csalnak ki rajta erotikus, szexuális vagy pornográf tartalmú képeket a szexuális ragadozók, pedofilok, bűnözők magukat 10-20 év közöttinek hazudva, kamu profilokból.
  31. Fiatal nők, kislányok válnak általa, az ottani „divatot kötelezően kell követned, mert ha nem teszed egy senki vagy a szemünkbe” felfogásmód miatt, internetes, saját testüket kiárusító, magamutogató, az erkölcsi normákat nem ismerő utcalányokká, „prostituáltakká”.
  32. Minden létező alternatívát tönkretett, tetetett, felvásárolt, megszűnt miatta. Lásd iWiW, MSN, más kisközösségi oldalak. Ezáltal megfosztotta az embereket a szabad akarat, döntés jogától, hogy milyen közösségi oldalakat, kapcsolattartó szolgáltatásokat szeretnek, kívánnak használni, tudnak elfogadni.
  33. Létrehozta az internetes diktatúrát, nincs alternatívája, uralni akarja az egész világhálót, maga a világháló akar lenni. Megteremtette ezzel a tisztességtelen piaci feltételeket más oldalakkal, internetes tartalmakkal, közösségi oldalakkal, szolgáltatásokkal szembe.
  34. Eredetileg szex társkeresőnek készült egyetemisták számára. (szociális háló c film és a bökés, érdeklődési kör: melyik nemet szereted, funkciók bizonyítják)
  35. Bűnözők üzemeltetik, hackerekkel fejlesztet az oldal, az oldal alapítója mások ötleteit ellopva hozta létre azt. Bűnözők és huligánok, internetes bűnözők, pedofilok, gyermek pornográf, pornográf, közízlést sértő tartalmak gyűjtőhelye az oldal.
  36. Szabadon visszaélhetnek mások adataival, képeivel, szellemi tulajdonával, mindezt tehetik büntetlenül, mert semmit se tesz ezek ellen a pénz és saját önös üzleti érdekei érvényesítése érdekébe.
  37. Bárki bárkit, bárhogy, büntetlenül megalázhat, tönkretehet, zaklathat az oldalon, visszaélhet adataival, írhat a nevébe (fiókfeltörés, klónozás), a pedofil zaklatók paradicsoma, mert semmit se tesz ezek ellen a pénz és saját önös üzleti érdekei érvényesítése érdekébe.
  38. Szexuális szolgáltatások, tartalmak, közízlést sértő, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát súlyosan sértő tartalmak közlését, továbbítását, sokszorosítását teszi lehetővé korhatár és egyéb védelem nélkül.
  39. Nyílt pornóoldallá, gyermek pornóoldallá vált. Szexuális szolgáltatások, tartalmak közlését teszi lehetővé korhatár és védelem nélkül, akár a „Kit ismerhetek”-n keresztül. Mely tartalmakat nincs lehetőség a gyermekek elől elrejteni, tiltani, a már ismert felnőtt tartalmakat blokkoló szoftverekkel, vagy más módszerekkel. Mivel azok a szennybookon belül találhatóak.
  40. Semmit nem tesz a kiskorúak erotikus fehérneműs és vagy pornográf tartalmaik ellen, de még a normál pornográf, közízlést sértő tartalmak, zaklatók, szexuális zaklatók ellen se.
  41. Sütikkel leköveti és kémkedik a nem regisztráltak után is olyan oldalakon, melyekbe bele van integrálva valamely pluginje (lájk, megosztás, regisztráció/belépés facebook-al gombok, komment, közösségi modulok). Visszaélve, kereskedve azok adataival, internetes szokásaikkal is.
  42. Eladja, kereskedik, újraközli, sokszorosítsa, visszaél a felhasználók adataival, szokásaival. A felhasználók is ezt teszik, hisz ha valaki nyilvánosan megossza egy privát képed, bejegyzésed, bármely egyéb tartalmad, akkor az nyilvánossá vált. Divat még a képlopás, profilklónozás is.
  43. A nem regisztráltak adatai is felkerülhetnek, visszaélhet, eladhatja, kereskedhet azokkal. Mivel nem regisztrált felhasználó is megjelölhető egy képen, megadható családtagnak, párkapcsolatnak, annak teljes nevének megadásával a tudta, hozzájárulása nélkül is visszaélve adataival.
  44. Bizonyos esetekben kötelezően bekéri a felhasználót megzsarolva, annak telefonszámát és vagy személyazonosító okiratát. Ameddig a felhasználó ennek nem tesz eleget, nem fér hozzá a saját adataihoz, profiljához, a törléshez sincs joga.
  45. E-mail és vagy telefonszám ismerete nélkül is könnyen feltörhetőek, ideiglenesen tilthatóak a fiókok, azokból személyes adatok nyerhetőek ki. Ebből adódóan rendszeresek a visszaélések, fiókfeltörések, (indokolatlan) tiltások, telefonszám és vagy személyazonosító okmány bekérések.
  46. Lényegesen több a kamu, valótlan, kitalált nem létező személy, a mások adataival visszaélő felhasználó, mint a valós, létező személy. Lényegesen több a kamu, valótlan tényeket, híreket, információkat közlő csoportok, oldalak, események.
  47. Tele az oldal magamutogató, erotikus tartalmat magukról feltöltő kiskorúakkal, köztük 13 év alatti gyerekekkel, akik mind kamu felhasználónak minősülnek, mert 13 év alattiak, így nem jogosultak az oldal használatára. Semmit se tesz ezek ellen a pénz és a látogatottság, önös üzleti érdekeik érvényesítése érdekébe.
  48. Az adatkezelési-felhasználási szabályzatának, súgóközpontjának csak egy kis töredéke érhető el magyar nyelven. Így a felhasználó sok esetbe nem tudja, tudhatja, hogy mit fogad el mikor regisztrál, a súgóközpontot korlátozottan érheti el, ha nem perfekt angolos.
  49. Nincs magyar támogatási központ, ügyfélkapu, ügyfélszolgálat, így ha komolyabb probléma adódik (visszaélés adatokkal, zaklatás, megalázás, gyűlöletkeltés) és nem perfekt angolos az adott személy, áldozat, nem megy velük az esetek többségébe szinte semmire se.
  50. Ha 7-10 illető jelenti valaki profilját, 100% valamilyen tiltást/törlést kap a semmiért, indokolatlanul.
  51. Vírusokat, kémprogramokat, trójaiakat, billentyűleütést figyelő szoftvereket, egyéb kártevő kódokat terjeszt az oldal, amikbe a még elővigyázatos felhasználók is belefutnak akaratlanul is.
  52. A különböző alkalmazások, akár a felhasználó beleegyezése, tudta nélkül bármilyen tartalmakat terjeszthetnek, helyezhetnek el az oldalon azok nevében. Ezen alkalmazások korlátlanul, hozzáférnek azok minden személyes adataikhoz, képeikhez, levelezéseikhez. Sok alkalmazás, játék a szennybookon vírusokat, kémprogramokat terjeszt, tartalmaz, majd küld tovább, akár a felhasználó tudta nélkül.
  53. A gyűlöletkeltő csoportokban a gyűlöletkeltés legfőbb elszenvedői a nemzeti érzelmű, vallásos, bizonyos ügyekért (devizahitelek valós rendezése például) kiálló emberek. És persze a Magyarok, akik csak picit is büszkék rá, hogy azok. Népzenészek, népi táncosok, akik folyamatosan zaklatásoknak vannak kitéve. Őket rakják be akaratuk ellenére olyan nevű csoportba, hogy „szoposok”, hiába irkálnak az emberek a moderátoroknak: szerintük ez nem ellenkezik az oldal alapelveivel.
  54. A célzott hirdetések. Abban van csak a nagy pénz! Ha nem lájkolsz hirdetéseket, ha rendszeresen letiltod őket, akkor folyamatosan kapsz zaklatást, hogy add meg, mi érdekel, mit vásárolnál, mid van, hogy „a megfelelő hirdetéseket mutathassák neked”. Ha erre sem reagálsz, jön megint, hogy adj meg telefonszámot, fényképet, személyazonosító okmányt.
  55. Ha nem ír valaki legalább 5-6 filmet, sorozatot, könyvet, zenét, nem tölti ki teljesen, hiánytalanul a profilját, akkor azzal is folyton zaklatják, adja meg ezeket az adatokat. Így tudják kifürkészni mi érdekli, veszik rá megadjon magáról minél több személyes információt.
  56. Ha valakinek nincs sok ismerőse, nem ott éli az életét, nem napi szinten használja órákat, nem posztol magáról 5 percenként, nem lájkol, kommentel minden szemetet, nem tagja lájkolós, társkereső, bökdösős csoportoknak, akkor folyamatosan kérik tőle a telefonszámát, a személyazonosító okmányát, a valódi nevét.
  57. Amikor valaki több tucat csoportba belép, ismerősök tucatjait gyűjti be rövid idő alatt, telerakja személyes, rá jellemző információkkal a (kamu, kitalált nem létező személy vagy akár mást klónozó) profilját, ott éli az életét „hirtelen” nem kell már sem valós fénykép, sem valós adatok.

Összefoglaló linkek, ha további információkat szeretnél tudni arról, miért az emberiség szégyene a szennybook:

Halál az undorító, erkölcstelen szennybookra! Régi blog.

Halál az undorító, erkölcstelen szennybookra! Új blog.

Hozzászólások az erkölcstelen szennybookhoz

Kiemelt linkek:

A szennybook valódi, képmutató világa. Kiemelt!

Miért nem közösségi oldal a szennybook? Miért támogatod a szennyt, fertőt, ha tagja vagy?

Erőteljes diszkrimináció, a szennybookra nem regisztrált felhasználókkal szemben.

Miért nem biztonságos, miért a legkönnyebben feltörhető közösségi oldal a szennybook?

A szennybook egy 12 éves kislány és családja életét is tönkretette.

Részlet a szennybook tisztességtelen felhasználási-adatkezelési szabályzatából.

Zsarolással csal ki személyes adatokat felhasználóitól a szennybook.

A szennybookot hackerek készítik.

szexuális szolgáltatás a szennybookon

Linkgyűjtemény szennybookról

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halal-a-szennybookra-fgysz.blog.hu/api/trackback/id/tr2112410695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása